Feliratkozás Tartalommegosztás csatornájára

Alapítónktól búcsúzunk!

Pálosfalvi Brúnó, egyesületünk egykori alapítója eltávozott közülünk.

 

   Ő volt a pilóták doyenje. A ballonsport igazi nagy „Öreg”-je. Így is hívtuk.

82 évesen még repült. Nagy idők tanúja volt...

   Katona pályát futott be, ahol ernyős tapasztalatokat is szerzett, sokszáz ugrással rendelkezett. Ott volt a ballonsport kezdeteinél, az első volt, aki hazánkban hőlégballon kosarából ejtőernyős ugrást hajtott végre. Ekkor - a magyarországi ballonozás hajnalán - döntötte el, hogy ballon kapitány is lesz. Azokkal repült, azoktól leste el a mesterfogásokat, akik repülési szakágunkban a kezdetet jelentették. 

   Több egyesületet alapított, ballon kapitányok generációit nevelte ki. Legendás az általa szervezett, máig évente megrendezett Velence tavi hőlégballon találkozó. Repült ideje száz órákban mérhető.

   Ő volt az, aki nem megosztó, akinek mindenki csak köszönhetett, és hálás barátsággal emlékeznek rá a társak. EMBER, annak nagybetűs értelmében. Barátságos, segítő, művelt, jó humorú.

   Bejárta ballonnal a világot. Kontinensünkön szinte nem volt ország, ahol ne repült volna. Európán kívül Japán, Ausztrália, az Egyesült Államok, és kedvence a Fülöp-szigetek is gyarapította élményeit. Mindenhol csak barátai voltak.

Gyászolják ballonos társai, a katonák, felesége, fia, és két gyönyörű unokája. Katonai tiszteletadással búcsúztatjuk a Farkasréti temetőben. (2017. január 10.)

 

Brúnó!

Örök kék eget, és puha landolásokat!