Feliratkozás Tartalommegosztás csatornájára

Nemzetközi Hőlégballon Találkozó - Kiskőrös (2012)

Kiskőrös egén és asztalánál

avagy: Vendégségben hőlégballonnal

    A hőlégballonosok, az érdeklődők és a rajongók körében is méltán népszerű az évente Kiskőrösön megrendezésre kerülő találkozó. Az esemény jelentőségét tovább növeli, hogy számos külföldi csapat is képviseltette magát.
    Tevékenységeink során – főleg a felszállások előkészítése közben - módot találtunk arra is, hogy az érdeklődőkkel szót váltsunk, kíváncsiságukat kielégítsük. Eltökéltségüket mutatta, hogy már a kora reggeli felszállásokat is nagy számban látogatták.
    Délutáni startjainkat, jellemzően családok, és ifjak csoportjai látogatták, ellepve minden szabadon maradt területet. Az igazán kellemes időjárás lehetővé tette a "babakocsis" anyukáknak is a kikapcsolódást. Többen közülük, a cseperedő kistestvért és a szaladgálását felügyelő apukát is figyelte, időnként a sokaságon keresztül is megnyugtató pillantást váltva egymással, jelezve hogy minden rendben van.
    A gyermekek nekünk is gyakorta mosolyt csaltak az arcunkra. Lelkes csoportokat alkottak, és felajánlották, hogy a - ballonok talpraállásánál használatos – hosszú "korona" kötelet segítik húzni. Ennek nemigen lehetett ellenállni. A szelíd időjárás miatt, amíg a ballonok hideg levegővel töltődtek, ezt megengedtük nekik. Figyelmesek és szófogadóak voltak, szépen sorakoztak mögöttünk, akár a "Répamese" nevezetes szereplői...

    A szervezők lehetőséget biztosítottak sétarepülésre is. Utasaink között akadtak tapasztaltabbak, és első alkalommal repülők is. Utóbbiakat - a repülés végén - ünnepélyes ceremóniával felavattuk, az esemény emlékezetessé tételére pedig oklevelet is adományoztunk nekik.

    Repüléseink között, igen bőséges – magyaros jellegű - ellátásban részesültünk. A szervezőkön keresztül, a helyi szolgáltatások és termelők kiváló minőségű kínálata mutatkozott be a terítéken. Fogyasztás közben jókat beszélgettünk, és a hőlégballonos repülés "öregjeinek" néha vidám, olykor tanulságos történeteit hallgatva szórakoztunk. Persze a "szakmát" érintő komolyabb dolgokról is esett szó, élve a személyes találkozás adta lehetőséggel. Régi jóbarátok találkozhattak ismét, és friss ismeretségek is születtek, ápolván a repülési szakág művelőinek köznapi és szakmai kapcsolatait.
    Minden szempontból tartalmas rendezvényt tudhatunk magunk mögött. Lehet, hogy a következő alkalommal – beszélgetéseink fonalában - már forrását fogja képezni egy vadonatúj anekdotának?

Üdvözlettel,
A Phoenix HRE csapata

Képeinket saját Facebook fiók nélkül is megtekinthetik a közösségi oldalunkon elhelyezett galériában.